Bibliotheken Tentoonstellingen Saskia en Hassan

Saskia en Hassan gaan trouwen... Achnaton Nassar, een kunstenaar uit twee culturen

Inhoud

1. Persbericht
2. Saskia en Hassan gaan trouwen... Achnaton Nassar, een kunstenaar uit       twee culturen, door Floris Schreve
3. Portfolio Achnaton Nassar
4. Nassar   1 - 8
5. Nassar   9 - 16
6. Nassar 17 - 25

 


Persbericht 

Van 3 mei tot 15 juni exposeert de Egyptische Nederlander ‘Achnaton’ Wahib Nassar zijn schilderingen in de Leidse universiteitsbibliotheek, Witte Singel 27. Zijn werk past uitstekend in een omgeving waarin het oosten het westen dagelijks ontmoet. 
Nassar speelt daar in zijn werk op alle mogelijke manieren mee: een moskee met schoenen ervoor blijkt bij nadere beschouwing een groot aantal klompen voor een poort met Delfts-blauwe tegeltjes; een briefje van duizend gulden met Spinoza erop verandert in Nassars handen in een vel van de Wereldliteratuurbank met een waarde van 1001 nacht. 

Nassar (geboren 1952) woont en werkt sinds twintig jaar in Nederland, studeerde aan de Rijksacademie in Amsterdam en nam deel aan tentoonstellingen als Het land dat in mij woont (1996). 

De titel van de tentoonstelling verwijst naar Nassars werk Le mariage de Saskia et Hassan (ook in de bibliotheek te zien) dat geheel in de traditie van Jan van Eijck lijkt te staan. Of toch weer niet? 

Openingstijden van de expositie: gedurende de openingstijden van de bibliotheek, ma-vr 8.30-22.00 uur; za 9.30-17.00 uur; zo 13.00-17.00 uur.

Meer informatie over de kunstenaar, de opening op 3 mei en over mogelijk
te gebruiken afbeeldingen bij publicaties over de tentoonstelling: dr. J.J. Witkam.

Een geïllustreerde catalogus van de tentoonstelling met bijdragen van Kitty Zijlmans, Floris Schreve, Hans Sizoo en Achnaton Nassar zelf is bij de bibliotheek verkrijgbaar.

***

volgende pagina